Geld besparen met goedkope verzekeringen

Iedereen heeft wel een paar verzekeringen. Zo kun je een verzekering hebben voor de auto, het huis, de inboedel, verschillende spullen of een wasmachine, maar wat veel mensen niet weten, is dat ze flink kunnen besparen op deze verzekeringen. Zo kan de gemiddelde mens wel honderd euro per jaar besparen door de juiste verzekering en de juiste verzekeringsmaatschappij te kiezen.

Er zijn tientallen verschillende soorten verzekeringen, die op hun beurt weer aangeboden worden door tientallen verschillende verzekeringsmaatschappijen. Er is dus een grote variatie aan verzekeringen, en dus ook een grote variatie aan prijzen en voorwaarden van verzekeringen. Aan jou de kunst om de juiste verzekering uit te kiezen, waarvan je het meeste voordeel hebt.

Welke verzekeringen kunnen goedkoper?

Er bestaan veel verschillende soorten verzekeringen. Zo kun je een verzekering afsluiten voor je auto, huis of bezit. En een zorgverzekering is bijvoorbeeld verplicht voor iedere Nederlander. Door de goedkoopste zorgverzekering te kiezen valt er veel geld te besparen. Dit kan oplopen tot wel 30 euro per maand korting!

Verzekeringen zijn ook handig als er iets gebeurt met jouw spullen. Zo krijg je een bepaald bedrag vergoed als jouw bezit stuk gaat. Met dat bedrag kun je het apparaat of bezit weer repareren. Heel handig die verzekeringen dus, maar voor niks gaat de zon op, dus je zult wel premie moeten betalen hiervoor. Gelukkig bestaat er veel variatie in verzekeringen, dus kun je, met een beetje uitzoekwerk, makkelijk de goedkoopste verzekering vinden.

Goedkoopste verzekering kiezen? Denk wel om de dekking!

Met de goedkoopste verzekeringen kun je veel geld besparen, je betaalt immers minder premie. Premie is het bedrag dat je per maand kwijt bent aan een verzekering. Iedereen die een verzekering heeft, moet per maand een bepaald bedrag betalen om verzekerd te zijn. Als je dit bedrag betaalt, dan kun je erop rekenen dat de verzekeringsmaatschappij een bedrag vergoed als iets van jou stuk gaat.

De premie hangt onder andere af van de soort verzekering en de grootte van de verzekering. Heb je bijvoorbeeld een kleine verzekering, die niet veel vergoed bij kapotte spullen, dan is de premie lager dan verzekeringen die meer vergoeden bij kapotte spullen. De premie hangt dus af van het risico dat de verzekeringsmaatschappij loopt. Koop je een grotere verzekering, dan heeft de maatschappij meer risico en betaal je dus meer premie. Heb je een kleine verzekering, dan heeft de maatschappij minder risico en betaal je minder premie. Het is dus aan jou de kunst om een balans tussen deze twee te vinden, en ervoor te zorgen dat de premie die je betaalt voordelig is.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden