Pretpark & Attractiepark korting

Er zijn ruim 100 verschillende pretparken te vinden in Nederland. Zo zijn er pretparken die speciaal voor kleine kinderen opgericht zijn, maar zijn er ook vele pretparken in Nederland te vinden waar je met de gehele familie een leuke dag kunt beleven. Hoewel een dagje naar het pretpark bij de meeste Nederlanders niet maandelijks terugkomt in de agenda, vinden Nederlanders het over het algemeen erg leuk om naar een pretpark te gaan. Dit komt omdat pretparken een gehele dag aan plezier kunnen bieden, pretparken leuk zijn voor zowel jong als oud en het bezoeken van een pretpark als een ultiem dagje uit wordt beschouwd.

Op deze pagina lees je meer over het bezoeken van pretparken tijdens een dagje uit met familie, vrienden, kennissen en/of collega's. Zo lees je welke pretparken op dit moment het populairst zijn in Nederland, aan welke kosten je moet denken bij het bezoeken van een pretpark en hoe je op deze kosten kunt besparen met pretpark korting.

De populairste pretparken van Nederland

Zoals al eerder vermeld, zijn er ruim 100 verschillende pretparken in Nederland. Deze pretparken worden stuk voor stuk goed bezocht, maar er zijn enkele pretparken die toch net wat populairder zijn dan andere pretparken. De vijf populairste pretparken in Nederland, zijn namelijk de volgende:

  • Nummer 1: De Efteling. De Efteling bestaat al 60 jaar en is in deze 60 jaren uitgegroeid tot het populairste pretpark van Nederland. Jaarlijks gaan er wel 3,9 miljoen mensen naar De Efteling. Zij komen onder andere voor de 5 achtbanen, de 2 waterattracties, de shows en het sprookjesbos van De Efteling.
  • Nummer 2: Slagharen. Het pretpark Slagharen is ooit begonnen als Ponypark, maar krijgt inmiddels jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers. Zo vind je in dit park 50 attracties, waaronder 2 achtbanen, een wildwaterbaan en verschillende zweefmolens.
  • Nummer 3: Duinrell. Het pretpark Duinrell wordt jaarlijks bezocht door wel 1,4 miljoen bezoekers. De reden dat dit park zo populair is, komt niet alleen door het pretpark zelf, maar ook door het grote zwembad in Duinrell. Dit zwembad wordt het Tikibad genoemd.
  • Nummer 4: Walibi. Als je van actie en spanning houdt, is Walibi het perfecte pretpark voor jou. Zo vind je in Walibi vele spannende achtbanen, die erg geliefd zijn onder de bezoekers van het park. En omdat er ook voldoende faciliteiten voor kinderen zijn, is het park ook geschikt voor families met kleine kinderen.
  • Nummer 5: Toverland. Toverland is een populair pretpark in Noord-Limburg, dat jaarlijks door 500.000 mensen wordt bezocht. Het feit dat Toverland zo populair is, komt onder andere omdat dit pretpark voor een deel overdekt is. Hierdoor kan het park ook gemakkelijk in de koude winterdagen bezocht worden.

De kosten van een pretpark bezoek zonder pretpark korting

Bij het bezoeken van een pretpark, dien je rekening te houden met enkele kosten. Zo betaal je ten eerste uiteraard voor het toegangsbewijs van het betreffende pretpark, maar zijn er naast de kosten van het toegangsbewijs ook andere kosten die helaas niet vermeden kunnen worden. Hierbij kun je denken aan kosten voor eten, kosten voor drinken en kosten voor vervoer. Als je de hele dag in een pretpark doorbrengt, is de kans namelijk groot dat je hier ook iets te eten en te drinken aan moet schaffen. De prijzen van voedsel en drank zijn niet laag in pretparken, dus houd er rekening mee dat je hier misschien wel enkele tientallen euro's aan uit moet geven zonder pretpark korting.

Daarnaast maak je niet alleen kosten in het park zelf, maar ook tijdens de reis naar het park toe. Omdat de meeste mensen niet in de directe omgeving van een pretpark wonen en dus niet met de fiets of lopend naar het pretpark toe kunnen gaan, moeten de meeste mensen met de auto, de trein of de bus naar het pretpark. En omdat je hier een kaartje of benzine voor moet kopen, ben je ook hier geld aan kwijt bij het bezoeken aan een pretpark. Zo kunnen de kosten van een pretpark bezoek zonder pretpark korting dan ook al snel oplopen, waardoor de meeste mensen slechts één of enkele keren per jaar een pretpark bezoeken.

Geld besparen met pretpark korting

Om ervoor te zorgen dat de kosten van jouw pretpark bezoek wat minder hoog zijn, wordt aangeraden om gebruik te maken van pretpark korting. Pretpark korting betreft korting op het toegangsbewijs van een pretpark, zodat je minder geld hoeft te betalen om het park binnen te komen. Pretpark korting kan zowel vaste korting zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde doelgroepen als senioren en kinderen, als incidentele korting, die slechts voor een bepaalde periode wordt toegepast. Maar welke pretpark korting je ook hebt: je profiteert met deze korting altijd van lagere, aantrekkelijke prijzen.

Door gebruik te maken van pretpark korting en geld te besparen bij het aanschaffen van jouw toegangsbewijs van een pretpark, houd je meer geld over aan jouw pretpark bezoek. Het geld dat je overhoudt, kun je gebruiken om eten en drinken mee te kopen in het pretpark zelf of het vervoer naar het pretpark betalen. Op deze manier ben je minder geld kwijt aan jouw pretpark bezoek en is het door de pretpark korting zelfs mogelijk om vaker voor hetzelfde geld naar een pretpark te gaan.

SpaarActief.nl: boordevol pretpark korting

Om in aanraking te komen met een interessante pretpark korting, wordt aangeraden de website SpaarActief.nl in de gaten te houden. Op deze website komen namelijk regelmatig interessante kortingen voorbij, die jouw pretpark bezoek veel voordeliger kunnen maken. Om de pretpark kortingen van SpaarActief.nl te zien, maak je in enkele minuten een account aan voor de website. Dit doe je door jouw persoonlijke gegevens in te vullen, het aanmeldingsproces te doorlopen en jouw aanmelding te bevestigen. Heb je dit gedaan, dan heb je toegang tot alle pretpark kortingen van dit moment.

SpaarActief.nl: specialist in het besparen van geld

Daarnaast vind je op de website SpaarActief.nl niet alleen interessante pretpark kortingen, maar kom je er ook andere slimme bespaartips tegen. Dit komt omdat SpaarActief.nl niet alleen gespecialiseerd is in het vinden van pretpark kortingen, maar ook in het besparen van geld over het algemeen. Zo kun je jouw maandelijkse kosten flink verlagen door de tips van SpaarActief.nl te raadplegen en krijg je zelfs tips om meer geld te verdienen. SpaarActief.nl helpt je dus niet alleen met het vinden van pretpark korting, maar ook met het verhogen van jouw vermogen.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden