De Goedkoopste Zorgverzekering 2024 met extra Cashback Korting!

Goedkoopste Zorgverzekering 2023 - Vergelijk alle Zorgverzekeringen met hoge cashback vergoeding!

Het vinden van de goedkoopste zorgverzekering die voor jou ook nog eens de beste is. Dat is elk jaar weer een echte uitdaging. Wij helpen je op weg, en het mooie is dat wij als spaarprogramma je ook nog eens extra korting mogen aanbieden. We geven namelijk bij een aantal zorgverzekeringen een cashback vergoeding. Dat bekent dat als jij de verzekering afsluit via jouw SpaarActief account, dat jij tot wel 30 euro terug krijgt. Zodra alle premies bekend zijn zullen we ons overzicht zo snel mogelijk actualiseren.

Zorgverzekeringen vergelijken? De premies zijn bekend!

Dit jaar moeten zorgverzekeraars hun zorgpremie uiterlijk 12 november bekend maken. Vanaf dat moment is het dus mogelijk om een goede en eerlijke vergelijking te maken. De verwachting is dat de zorgpremie dit jaar toch wel flink gaat stijgen. Het eigen risico blijft gelukkig gelijk aan voorgaande jaren, namelijk 385 euro. De eigen bijdrage verandert wel weer op bepaalde vlakken. Tegenover de hogere verzekeringspremie staat wel dat de zorgtoeslag ook omhoog gaat. Hierdoor valt de netto stijging van de premie zorgverzekering 2023 redelijk mee.

Wij helpen je aan de beste en goedkoopste zorgverzekering

Om het leed van de duurdere zorgverzekeringen wat te verzachten, helpen wij je zoveel mogelijk op weg om uit te komen bij de juiste polis. In 2023 zijn er veel veranderingen op komst. Zo verdwijnen er diverse collectieven. Een voorbeeld hiervan is het zorgcollectief FNV/Menzis. De speciale FNV pakketten bestaan straks niet meer. De kans is dan ook groot dat er door deze groep extra gezocht gaat worden op zorgvergelijkers om toch een passend alternatief te vinden.

We helpen je dus op weg, en het zoeken en vergelijken van de beste zorgverzekering is daardoor veel makkelijker. Je kunt direct via ons je zorgverzekering 2023 afsluiten of gebruik maken van de zorgvergelijker van onze collega Vergelijk de Zorgverzekeringen.nl

Veranderingen zorgverzekering 2023

Dat de zorgverzekering duurder wordt is helaas niet te voorkomen. De dure medische wereld en bijbehorende loonkosten maken dat de basispremie ongeveer een tientje per maand meer moet kosten. Natuurlijk zal hier tussen de verschillende verzekeraars nog wel het nodige verschil zitten. Vorig jaar scheelde een goedkope zorgverzekering soms wel 300 euro per jaar met een duurdere variant. Dit jaar lopen deze verschillen waarschijnlijk nog verder uiteen, waardoor het nog meer de moeite loont om over te stappen. Beslis op tijd en kies voor 31 december een nieuwe zorgverzekering.

De 10 beste tips voor de goedkoopste zorgverzekering

We hebben enkele uitstekende tips voor je op een rijtje gezet bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Lang niet altijd is de goedkoopste verzekering ook daadwerkelijk de beste zorgpolis voor jouw situatie. Daarom een paar handige adviezen!

De tien zorgtips die wij voor je hebben verzameld:

  1. Breng in kaart welke zorg je nodig hebt. Heb je nooit wat? Dan is de goedkoopste basisverzekering zonder aanvullende pakketten voor jou waarschijnlijk de beste keuze!
  2. Regelmatig bezoek aan fysiotherapeut of maak je gebruik van alternatieve geneeswijzen? Neem dit mee in je vergelijking.
  3. Vergelijk ook collectieve regelingen. Voorheen was er bijvoorbeeld een collectief tussen Menzis en FNV. Die is helaas verdwenen, maar er zijn er nog talloze anderen.
  4. Onbeperkt fysiotherapie of tandarts is bijna niet te vinden. Ga op zoek naar een pakket dat bij jou past.
  5. Maak je weinig gebruik van zorg? Kies voor een budgetpolis, oftewel de natura zorgverzekering.
  6. Maak ook een vergelijking met het hoogste eigen risico van 885 euro. Hiermee kan je premie omlaag met tientallen euro's per maand.
  7. Heb je ruim beschikking over financiele middelen maar wil je toch de goedkoopste zorgverzekering? Betaal direct voor een heel jaar en bespaar nog enkele procenten aan korting die de zorgverzekeraar je geeft bij jaarlijkse betaling.
  8. Bereken of een tandartsverzekering bijvoorbeeld wel rendabel is. Vaak is het zo dat als je 2 jaar geen gebruik maakt van de polis, het eigenlijk niet uit kan om deze aan te houden. Je kunt dan beter zelf het risico dragen en betalen wanneer je onverwachts wél een beroep moet doen op deze vorm van zorg.
  9. Ga niet altijd klakkeloos met je hele gezin naar de zelfde zorgverzekeraar. Dit is vaak onvoordelig omdat er voor ieder gezinslid waarschijnlijk andere eisen gesteld worden. Niet ieder mens is hetzelfde natuurlijk!
  10. Kies jij voor een budget zorgverzekering? Controleer of jouw ziekenhuis voorkomt in de lijst met aangesloten zorgverleners. Dit is bij iedere verzekeraar anders.