Handige belastingtips

Als je minder belasting wilt betalen dan is het belangrijk dat je de site van de Belastingdienst goed in de gaten houdt. Ook kun je eens met je boekhouder gaan praten hoe je het beste geld kunt besparen bij de Belastingdienst. Er zijn verschillende manieren om minder belasting te betalen, maar dan is het wel belangrijk te weten of dat het gaat over particulier besparen of zakelijk. Als je een eigen bedrijf hebt kun je namelijk veel BTW moeten betalen, als je dan voldoende BTW aftrekposten hebt dan betaal je ook minder terug.

Daarnaast is het zo dat je naar de belastingschijven moet kijken. Als je namelijk niet teveel wilt betalen, dan moet je kijken in welke schaal je eindigt. Een euro meer verdienen op jaarbasis kan er al voor zorgen dat je een aantal procenten meer moet betalen en dat is zonde van het geld. Let daar daarom goed op als je een onderneming hebt, maar vraag de boekhouder ook eens om mee te kijken. Als je de boekhouding al uitbesteedt dan kun je het hele jaar samen bekijken wat er verdiend kan worden en wat dat voor de belastingen gaat betekenen.

Als je een eigen zaak runt dien je ook te weten welke aftrekposten er allemaal zijn. Als je bijv. met klanten gaat eten dan zijn dat voor jou kosten en die maak je bijv. om klanten binnen te halen, dit kan dan ook als aftrekpost gebruikt worden. Vraag daarom altijd alle mogelijkheden op die als aftrekposten gezien worden, deze kun je gebruiken en ook op die manier ga je weer minder belasting betalen.

De belasting is één van de meest lastige en grootste kostenpost van menig Nederlander. Naast het feit dat de belastingaangifte tijdrovend en ingewikkeld is, dienen veel Nederlanders veel van hun zuur verdiende centjes in te leveren! Gelukkig is het mogelijk om met slimme belastingtips minder belasting te betalen, en de belastingaangifte makkelijker en leuker te maken!

Elk jaar zien miljoenen Nederlanders een groot deel van hun verdiende geld in de zakken van de overheid verdwijnen. Het is dus tijd om hier iets aan te doen! Gelukkig zijn er leuke en slimme tips om de belastingaangifte leuker voor jou en je portemonnee te maken.

Slimme belastingtips

De belastingaangifte kan erg ingewikkeld zijn als je alles in één keer moet doen. Daarom is het verstandig om gedurende het jaar meerdere belastingaangiftes voor jezelf te maken. Hierin houd je precies al je inkomsten en uitgaven bij, waardoor je aan het einde van het jaar al veel zaken in overzicht hebt. Op die manier hoef je minder te stressen, en heb je er minder kans op dat je fouten maakt. Dat is gunstig, want de belastingdienst straft fouten vaak duur af.

Steun goede doelen! Iedereen kan giften aan goede doelen afschrijven van de inkomsten. Dit houdt in dat je uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen. Dit komt doordat je een percentage over je inkomsten moet betalen. Heb je minder inkomsten, dan betaal je natuurlijk ook minder belasting. Goede doelen én jezelf steunen was dus nog nooit zo makkelijk!

Veel mensen die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan, beseffen niet dat zij een gedeelte van deze kosten terug kunnen krijgen van de overheid. Iedere werknemer die meer dan 10 kilometer naar zijn werk reist met het openbaar vervoer, kan een gedeelte van deze kosten afschrijven van de inkomsten. Dit houdt in deze mensen minder belasting hoeven te betalen.

Door slimme, maar wel makkelijk uitvoerbare belastingtips kun je dus makkelijk een leuk zakcentje besparen tijdens de belastingaangifte. Zo kun je via dagelijkse situaties, reizen met het openbaar vervoer, doneren aan een goed doel of je zaakjes op orde hebben, veel geld verdienen. Wat natuurlijk iets is wat iedereen wil!

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden