Betaal je rekeningen op tijd en voorkom aanmaningen

Veel mensen kopen tegenwoordig goederen en producten op internet. Dit is niet alleen makkelijker, maar soms ook veel goedkoper. Om deze reden krijgen steeds meer mensen facturen in de bus gestuurd. Door deze grote hoeveelheid facturen is het aannemelijk dat je soms een factuur over het hoofd ziet en niet betaalt, fouten maken is menselijk

Als je een factuur niet betaalt, dan is de kans groot dat je een aanmaning krijgt. Deze aanmaning is een herinnering dat je de factuur nog moet betalen. Hoewel de meeste aanmaningen een ‘vriendelijke’ herinnering zijn voor de onbetaalde factuur, kunnen sommige aanmaningen ook nare consequenties hebben, zoals extra kosten of uitschrijving van een lidmaatschap.

Kosten besparen

In sommige gevallen moet je extra kosten (administratiekosten) betalen voor het ontvangen van een aanmaning. Het betalingstermijn van de factuur is dan immers allang verstreken. De werknemers van het desbetreffende bedrijf moeten dus extra geld besteden in het innen van jouw geld. Deze kosten komen voor jouw rekening.
De eerste aanmaning na een onbetaalde factuur is meestal nog onschuldig, hier kunnen de administratiekosten op zitten, maar deze kosten zijn vaak niet heel hoog. Pas na de tweede aanmaning komen er grote bedragen bij kijken. Hierbij verhogen bedrijven het totaalbedrag van de factuur én dreigen ze om een incassobedrijf in te huren. Deze kosten van een incassobedrijf kunnen flink oplopen.

Soms zijn bedrijven ook in staat om jouw lidmaatschap per direct op te zeggen. Heb je een factuur van een bepaald tijdschrift niet betaald, dan is het bedrijf in staat om jouw lidmaatschap voor dit tijdschrift op te zeggen. Wat wil zeggen dat je geen klant meer bij hen bent. Vaak ben je dan ook niet in staat om je opnieuw aan te melden als je op een gegeven moment wel geld hebt om het abonnement te betalen.

Een aanmaning krijgen kan dus vervelende consequenties hebben. Zo kun je niet alleen bijkomende kosten krijgen, maar is het ook mogelijk om je lidmaatschap voor een bepaald tijdschrift, abonnement of telefoonabonnement kwijt te raken. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat bedrijven incassobureaus inhuren, wat veel kosten met zich mee kan brengen. Oftewel, betaal je rekeningen op tijd en voorkom aanmaningen!

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden