Houd een goede administratie bij

Er wordt steeds meer gezegd dat iedereen goed zijn administratie bij moet houden. Dat wordt niet voor niets gezegd, want mensen die hun financiële zaakjes goed op orde hebben, hebben de kans om uiteindelijk geld te besparen, een beter overzicht te hebben en minder snel in de schulden te komen.

Door je financiële administratie goed op orde te hebben, kun je veel vergissingen en schulden voorkomen. Dit komt namelijk doordat je alles goed in overzicht hebt. Zo heb je een goed beeld van je budget, en kun je dus inschatten of je een bepaald product wel of niet kunt kopen. Zonder dit overzicht zou je te veel producten kunnen kopen, die je helemaal niet kunt betalen. Hierdoor zou je wel eens in financiële schulden kunnen komen.

Zaken goed bijhouden

Het is dus belangrijk om je zaakjes bij te houden. Dit houdt onder andere in dat je je facturen in één map bewaart. Ook als je een factuur betaald hebt, is het verstandig om dit erop te schrijven, want zo bestaat er geen kans dat je de factuur per ongeluk twee keer betaalt. Verder is het ook belangrijk om loonstrookjes bij elkaar te houden. Als laatste is het aangeraden om bankafschriften bij te houden. Op die manier weet je altijd hoeveel geld je in kas hebt.

Door dit overzicht weet je dus altijd hoeveel geld je kunt besteden. Je kunt hierdoor dus goed bepalen of je een bepaald product of artikel kunt aanschaffen. Het is daarnaast ook verstandig om tussentijds duurzame producten, zoals computers, televisies, wasmachines, vaatwassers of drogers af te schrijven. Door elke maand een bedrag apart te houden, kun je makkelijk een duur apparaat kopen als bijvoorbeeld de wasmachine stukgaat. Op die manier hoef je niet je hele financiën in de war te gooien, of hoef je niet een maand op water en brood te leven.

Bankafschriften en loonstrookjes

Het is dus aangeraden om je financiën goed bij te houden. Met al je loonstrookjes in één map kun je goed kijken hoeveel geld erin komt, en met je facturen in één map kun je goed kijken wat eruit gaat. Met je bankafschriften bij elkaar kun je een goede indruk krijgen van je financiële situatie. Met deze zaken bij elkaar kun je dus goed bekijken hoe je ervoor staat, wat je wel en niet kunt kopen, en of je financieel gezond bent. Met deze tips kun je dus makkelijk de schulden voorblijven, en de crisis overwinnen.

Software om je administratie bij te houden

Er bestaat verschillende software om je administratie of boekhouding bij te houden. En het mooie is dat de meeste software ook nog gratis is. Zo is er het programma SimboePro. Een fantastisch freeware (gratis) programma.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden