Geld verdienen met je eigen weblog

Het is mogelijk om geld te verdienen met je eigen weblog. Hierbij zijn een aantal aspecten wel van groot belang. Iedereen kan namelijk een weblog maken en hier teksten plaatsen. Maar het gaat er om wat je wilt bereiken met je blog, wat wil je er mee doen en wat doet het met de mensen die het lezen? Je kunt het ook met het doel doen om geld te verdienen.

Dan is het belangrijk dat je denkt aan de volgende punten:

1. Het onderwerp, je kiest een speciaal onderwerp waar je bijv. het laatste nieuws over gaat vertellen. Als je er veel over weet is dat eenvoudiger schrijven dan wanneer je eerst heel veel op- en moet zoeken. Je kunt een origineel onderwerp pakken waar niet zoveel over is verschenen, of je kiest een onderwerp uit waar je eenvoudig geld mee kunt verdienen.

2. De kernwoorden kies je uit aan de hand van de populariteit. Het is belangrijk dat de woorden die je kiest ook vaak gebruikt worden in Google wanneer mensen iets willen weten. 

3. De competitie in de niche is van groot belang. Hoeveel websites bestaan er al? Als er al veel mensen over bloggen dan moet je of nog veel meer bloggen en zorgen voor goede en opvallende artikelen of een goede insteek hebben zodat mensen het liefst naar jouw weblog komen.

4. De domeinnaam is ook belangrijk. De kernwoorden komen ook weer terug in je domeinnaam. Zorg er voor dat mensen deze ook goed kunnen onthouden en de link ook snel aan anderen door kunnen geven.

5. De zoekmachine optimalisatie is ook van belang. Het gaat er om dat je zorgt dat de SEO checklist wordt geraadpleegd zodat je zeker weet dat de website ook goed gevonden gaat worden zodat een weblog ook echt geld op gaat leveren.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden