De Goedkoopste Zorgverzekering 2022 met extra Cashback Korting!

Besparen op je zorgverzekering doe je zo

De nieuwe premies van alle zorgverzekeringen worden ieder jaar in november bekend gemaakt. Omlaag, omhoog of misschien blijven ze wel gelijk. Aangezien alle zorgverzekeraars andere tarieven hanteren loont het om ieder jaar opnieuw zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan je een hoop geld besparen! Daarnaast kan je ook zelf besparen op je zorgverzekering. Onderstaande tips vertellen je hoe.

Sluit je aan bij een collectief

Wie geld wil besparen op zijn zorgverzekering doet er goed aan om zich aan te sluiten bij een zorgcollectief. Binnen een zorgcollectief worden zorgverzekeringen afgenomen als groep in plaats van als individu. Het UnitedConsumers ZorgCollectief is hier een voorbeeld van. Door groots in te kopen, zorgen zij er voor dat het voordeel terug gegeven kan worden aan de consument in de vorm van korting.

Aanvullende pakketten

Veel zorg wordt al vanuit de basisverzekering gedekt. Het is daarom raadzaam om na te gaan of je een aanvullend pakket wel nodig hebt. Hoe vaak ga je bijvoorbeeld naar de tandarts? En heb je veel last van bijvoorbeeld gaatjes? Is het antwoord nee, dan is aanvullend niet nodig. En wat dacht je van fysiotherapie? Sport je veel en heb je veel last van je spieren? Dan kan een aanvullende verzekering weer wel verstandig zijn. Het hangt af van je persoonlijke behoeftes of een aanvullend pakket voor jou van toegevoegde waarde is. Maar maak wel de afweging, voordat je onnodig teveel betaalt.

Vrijwillig eigen risico

In 2016 wordt het eigen risico verhoogd met € 10,-. Het wettelijk verplichte eigen risico komt daarmee op € 385,-. Om te besparen op je maandelijkse premie kun je er voor kiezen om bovenop het wettelijke eigen risico een vrijwillig eigen risico te nemen. Hiermee kun je je eigen risico verhogen met € 100,- tot € 500,-. In ruil voor de verhoging krijg je een korting op je premie.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een onderdeel van het zorgstelsel in Nederland. Dit is in het leven geroepen om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden. Of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag hangt af van je inkomen. Heb je een laag inkomen, dan is de kans groot dat je recht hebt op (een deel van de) zorgtoeslag. In 2016 is de maximale zorgtoeslag € 84,- per maand.