De Goedkoopste Zorgverzekering 2022 met extra Cashback Korting!

Afvallen met behulp van de zorgverzekering

Als je wil afvallen maar het lukt je niet alleen, is alle hulp meer dan welkom. De zorgverzekering kan je helpen! Want om een gezond gewicht te stimuleren en om aandoeningen als gevolg van overgewicht te voorkomen, bieden zorgverzekeraars diverse mogelijkheden om onder begeleiding af te vallen.

De diëtist

Vanuit het basispakket van de zorgverzekering heb je recht op drie uur voedingsadvies van een diëtist. Dit geldt ook voor de zorgverzekering in 2016. Na aftrek van het eigen risico wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Het maakt niet uit bij welke zorgverzekering je zit, de basisverzekering is overal hetzelfde. Let wel goed op of jouw zorgverzekering een contract heeft met de diëtist die je bezoekt. Een diëtist weet veel over voeding en begeleidt je bij het veranderen van eetgewoonten. Zo sta je er niet alleen voor.

De gewichtsconsulent

Bij de meeste zorgverzekeringen zit er in het aanvullende pakket een budget voor 'preventie of gezond leven'. Dit budget kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het volgen van een EHBO-cursus of de leefstijl check. Met dit budget kan ook advies van een gewichtsconsulent vergoed worden. Een gewichtsconsulent geeft naast voedingsadvies ook bewegingsadvies en kan je ook doorverwijzen naar een diëtist indien nodig. Doordat een bezoek aan de gewichtsconsulent vergoed wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt er geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

De sportschool

Veel zorgverzekeraars bieden korting aan op abonnementen bij een sportschool. Vaak worden deze kortingen aangeboden bij een door de zorgverzekeraar gekozen keten van sportscholen. Bij sommige verzekeraars krijg je er nog wat extra's bij, zoals korting op lessen in groepsverband of een gratis fittest. Om er zeker van te zijn waar je recht op hebt, raadpleeg je de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar. Iedere verzekeraar vergoedt tot een bepaald bedrag. Als je dit bedrag bereikt hebt in een jaar, wordt er geen vergoeding meer gegeven.