Garcia Jeans

Wij zijn GARCIA
Het modemerk met een denim hart. Ontworpen in Italiรซ, gemaakt in Nederland. Wat ons verbindt, is onze passie voor familie. Niet omdat onze normen en waarden daaruit zijn voortgekomen, maar omdat we een familiebedrijf zijn wat zich ook richt op families.

Het maakt al vanaf de eerste dag deel uit van onze identiteit. Wij maken kleding voor het hele gezin. Voor mannen, vrouwen, tieners en kinderen.

Het begin
Italiรซ, 1972. Maurizio en Isabella openen een van de eerste jeansfabrieken in Urbania, wat later bekend werd als 'de denimvallei'. De passie voor vakmanschap en mooie jeans komen tot leven wanneer Maurizio besluit om het merk te vernoemen naar de liefde van zijn leven: Isabella Garcia.
Een nieuw merk is geboren. In 1985 wordt de kleine fabriek getroffen door een tegenslag. Om het verlies van al zijn patronen en denimarchieven te voorkomen, besluit Maurizio deze over te dragen aan zijn trouwe klant en vriend uit Nederland, die belooft de nalatenschap van het merk krachtig te verdedigen. Deze combinatie van Italiaanse passie en finesse met typisch Nederlands ondernemerschap blijft tot op de dag van vandaag de sleutel tot het modemerk met een denim hart.

Het bedrijf GARCIA
GARCIA is onderdeel van de JOG-groep; het moederbedrijf van Jeans Centre (retailer van verschillende merken die gespecialiseerd zijn in denim, met 100 winkels in Nederland en online), GARCIA Outlets (33 outletwinkels in Europa in 2019) en het merk GARCIA. Het is een familiebedrijf dat in 1977 werd opgericht en inmiddels werken er in heel Europa meer dan 1000 mensen.

Het hoofdkantoor van GARCIA bevindt zich in Alblasserdam, een klein dorp onder de rook van Rotterdam. In 2019 werd GARCIA in ruim 35 landen verkocht. GARCIA streeft ernaar om haar klanten een inspirerende merk- en productbeleving te geven in lijn met vooraanstaande merken. Qua prijsklasse bevindt GARCIA zich tussen de spelers in de zuivere prijsklasse en de middenprijsklasse.

Het bieden van een goede prijs/kwaliteitverhouding is een van onze belangrijkste doelstellingen.

Je korting bij Garcia Jeans:

Standaard 1.6% korting Bekijk de aanbieding