Minder belasting betalen: handige belastingtips

Als je minder belasting wilt betalen dan is het belangrijk dat je de site van de Belastingdienst goed in de gaten houdt. Ook kun je eens met je boekhouder gaan praten hoe je het beste geld kunt besparen bij de Belastingdienst. Er zijn verschillende manieren om minder belasting te betalen, maar dan is het wel belangrijk te weten of dat het gaat over particulier besparen of zakelijk. Als je een eigen bedrijf hebt kun je namelijk veel BTW moeten betalen, als je dan voldoende BTW aftrekposten hebt dan betaal je ook minder terug. 

Daarnaast is het zo dat je naar de belastingschijven moet kijken. Als je namelijk niet teveel wilt betalen, dan moet je kijken in welke schaal je eindigt. Een euro meer verdienen op jaarbasis kan er al voor zorgen dat je een aantal procenten meer moet betalen en dat is zonde van het geld. Let daar daarom goed op als je een onderneming hebt, maar vraag de boekhouder ook eens om mee te kijken. Als je de boekhouding al uitbesteedt dan kun je het hele jaar samen bekijken wat er verdiend kan worden en wat dat voor de belastingen gaat betekenen. 

Als je een eigen zaak runt dien je ook te weten welke aftrekposten er allemaal zijn. Als je bijv. met klanten gaat eten dan zijn dat voor jou kosten en die maak je bijv. om klanten binnen te halen, dit kan dan ook als aftrekpost gebruikt worden. Vraag daarom altijd alle mogelijkheden op die als aftrekposten gezien worden, deze kun je gebruiken en ook op die manier ga je weer minder belasting betalen. 

Gratis lid worden bij SpaarActief.nl!